Gezocht: Vrijwilliger voor Het Fort (4 uur per week) in Amsterdam- Noord

Gezocht: Vrijwilliger voor Het Fort (4 uur per week) in Amsterdam- Noord

Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk waar je echt een verschil kan maken in het leven van een kind?

Voor Het Fort, locatie Amsterdam Noord, zijn wij op zoek uitbreiding van ons vrijwilligersteam.
Wij zoeken mannen en vrouwen met een hart voor kinderen die met regelmaat op dinsdag- of donderdagmiddag een paar uurtjes van hun tijd willen geven.

Wat is het Fort?
Bij Het Fort geloven wij dat ieder kind recht heeft op een kansrijke toekomst, zelfs als je opgroeit in moeilijke omstandigheden. Wij geloven in de kracht van een liefdevolle aandacht en langdurige begeleiding. Spelenderwijs leren we de kinderen life skills zodat zij stevig in hun schoenen komen te staan en gaan geloven in het potentieel dat al in hen zit.  Wij doen dit omdat we geloven dat Jezus elk kind heeft geschapen als uniek en waardevol mens.

Wat doe je als vrijwilliger bij Het Fort?
Het belangrijkste wat je als vrijwilliger bij Het Fort gaat doen is je onverdeelde aandacht aan de kinderen geven. Je gaat naast hen zitten, vraagt hoe het met ze gaat, luistert en speelt een spelletje met hen. Vanuit oprechte betrokkenheid ben je bezig hun liefdestank te vullen en hun zelfbeeld op te bouwen. Je vervult een belangrijk taak als rolmodel voor de kinderen, de manier waarop jij in het leven staat is een voorbeeld voor hen.
Ook geef je als vrijwilliger praktische ondersteuning. Fruit snijden, knutselmateriaal klaarzetten en opruimen horen erbij.
Naast de ondersteuning op de groep kijken we graag met jou samen naar waar jouw talenten en ambitie liggen en hoe jij die kan en wil inzetten binnen Het Fort. Misschien wil je wel af en toe een sportactiviteit voorbereiden, of juist een kookactiviteit met een klein groepje kinderen samen doen.


Voorbeeldmiddag

Je begint om 14.00 uur. Voor de kinderen er zijn heb je een korte briefing met de coach. Zij vertelt wat er gaat gebeuren deze middag. Jij zet de knutselspullen vast klaar en maakt thee en limonade.
Als de kinderen binnenkomen heet je hen welkom. Je schenkt thee in en smeert crackers voor hen. Je vraagt hoe hun dag was en biedt een luisterend oor. Je speelt een spelletje met een paar kinderen, gaat naast de jongen zitten die chagrijnig uit school kwam met een onvoldoende en helpt hem met het leren van zijn topo zodat hij de herkansing goed kan maken.
Nadat de coach aan de groep heeft uitgelegd wat ze die middag gaan doen help je met het uitdelen van het knutselmateriaal en helpt een paar kinderen een compliment te bedenken voor een ander kind in de groep. Tijdens het buitenspelen doe je actief mee met WC Tikkertje. Je ziet dat de coach in gesprek is met een kind. Op het zelfde moment zie je dat twee meiden besluiten niet meer mee te doen omdat ze vinden dat de tikker het alleen op hen gemunt heeft. Je loopt even naar hen toe om hen te motiveren weer mee te doen.
Na afloop deel je tijdens het opruimen met de coach wat jij hebt gezien en meegemaakt met de kinderen. De bijzonderheden voor volgende week worden doorgesproken. Er staat een sportactiviteit op het programma, dat is helemaal jouw ding, dus in overleg zal jij de sportactiviteit voor volgende week voorbereiden en leiden.

Meer informatie
Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Het Fort, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Mail naar miekehoning@hetfort.org, dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Wil je meer informatie lezen over Het Fort? Kijk op www.hetfort.org

 

 

No reviews yet.

Leave a Reply