Maak kennis met pionierende gemeenten in Amsterdam

Zaterdag t/m maandag 31 augustus – 1 – 2 september 2013, kijk hier voor de folder: AIB-3_2013 kopie

Ben je geïnteresseerd in seculiere, individuele mensen met tal van etnische achtergronden? Vraag je je af hoe je het goede nieuws van God aan kunt laten sluiten op mensen van vandaag? Denk je na over wat dit kan betekenen voor kerk-zijn? Ben je benieuwd hoe mensen in Amsterdam dit aanpakken? Dan dagen we je uit daar tijd voor vrij te maken en een weekend in Amsterdam door te brengen onder leiding van mensen van het partnerschap ‘Amsterdam in beweging voor Jezus Christus’.

Amsterdam in Beweging voor Jezus Christus

Sinds 2002 bestaat in groot-Amsterdam een partnerschap van christelijke gemeenten: Amsterdam in beweging voor Jezus Christus. Gezamenlijk verlangen deze gemeenten ernaar de stad in beweging te zien voor Jezus Christus. Regelmatig krijgen deze gemeenten de vraag om meer te vertellen over hun initiatieven. Daarom bieden zij nu een weekend aan om kennis te maken met diverse manieren van kerkelijk pionieren in de stad.

Kennismakingsweekend

Zaterdagmorgen starten we met een lezing over Kerk-zijn in de stad. Zaterdagmiddag nemen we je mee naar de mooie en kleurrijke kanten van de stad maar ook naar de duistere en moeilijke kanten. We laten je zowel de vreugde als de pijn voelen van in de stad wonen, leven en werken. Zaterdagavond is er een gesprek met pioniers in Amsterdam. De hele zondag kun je op diverse plekken zien hoe er gezocht wordt om met het evangelie van Jezus Christus aan te sluiten bij de mensen. Van 10.00-19.00 uur kun je kriskras door de stad in diverse stadsdelen en gericht op diverse doelgroepen terecht bij kerkelijke pionierprojecten. De maandag gebruiken we om bij te komen, de indrukken te ventileren en te kijken hoe jij daar in je eigen leven en in je eigen gemeente wat mee kunt.

Voor wie?

Ben je student theologie en ben je aan het ontdekken of God je naar de stad roept? Ben je voorganger en zoek je naar nieuwe wegen om met je gemeente present te zijn? Werk je als ouderling/oudste, diaken, commissielid of anderszins mee om visie te ontwikkelen voor je gemeente? Vraag je je af of God je roept dienstbaar te zijn in de stad? Steun jij of steunt jouw gemeente een van de kerken in Amsterdam? Als hier ergens een ‘ja’ klonk, dan is dit weekend voor jou. Wat wij God in Amsterdam zien doen, stemt ons tot dankbaarheid. Daarvan willen we je graag deelgenoot maken. Ter inspiratie, zodat je op de plek waar jij woont en werkt mogelijk iets kunt doen met de ideeën die je dit weekend op doet.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden je een intensief weekend, ontmoetingen met boeiende mensen die de stad kennen en bij de diverse kerkelijke projecten werkzaam zijn. We helpen je om je eigen roeping helderder te krijgen. We geven een aanzet om met je eigen gemeente aan de slag te gaan. (Maar niet meer dan dat, voor meer verwijzen we je naar hen die in je eigen kerkverband daartoe aangesteld zijn.) We laten je de diverse culturen van de stad trouwens ook proeven! Jacqueline de Goeij en Jeanette de Waard zijn de gastvrouwen.

Wat verwachten wij van jou?

Als je je aanmeldt krijg je een bevestiging en leesmateriaal. We vragen je de websites van de projecten intensief door te nemen. Dit voorkomt vragen naar feiten die je  had kunnen kennen. Zo hebben we tijd om de diepte in te gaan en haal je het maximale uit het weekend. Je kunt alleen meedoen als je het  gehele weekeind deelneemt. Je overnacht in een eenvoudige kamer in het gebouw van Youth with a Mission. De kosten voor het weekeind zijn € 115,-  Na betaling van dit bedrag op rekeningnummer 533 83 13 t.n.v. Amsterdam in Beweging o.v.v. weekeind ben je ingeschreven. Je dient in het bezit te zijn van een OV Chipkaart.

Wanneer vindt het weekeind plaats?

Zaterdag 31 augustus, zondag 1 en maandag 2 september  2013.

Meer weten?

Bel Jeanette de Waard,  06-24 70 49 17.

Hoe meld je je aan?

Stuur een mailtje naar Jeanette de Waard, jeanette@hoopvoornoord.nl

No reviews yet.

Leave a Reply