Protestantse Kerk Amsterdam benoemd een Stadsdeelpastor

De Protestantse Kerk Amsterdam heeft per 1 september jl. een Stadsdeelpastor benoemd. Martin de Jong zal deze rol gaan vervullen.

Even voorstellen: een stadsdeelpastor voor Nieuw-West
“Misschien kent u me al, want de afgelopen drie jaar was ik hier pionier voor de Protestantse Kerk samen met mijn collega’s van Nieuw-Westenwind”.

Waarom een stadsdeelpastor?
“Als stadsdeelpastor vorm ik de komende jaren het aanspreekpunt van de kerk voor het staddeel en maatschappelijke organisaties in Nieuw-West. Met deze nieuwe functie wil de kerk de lokale, multiculturele gemeenschap versterken door iedereen te inspireren die werkt aan een betere samenleving of zingeving: bewoners, kerken, sociaal-maatschappelijke organisaties en bedrijven. Voor veel mensen in Amsterdam Nieuw-West is geloven immers een drijfveer om zich in te zetten voor samenleven in ons stadsdeel”.

Wat doet de pastor?
“Ik verheug me erop om verbinding te leggen met de lokale samenleving. Daarvoor doe ik mee aan initiatieven in Nieuw-West zoals dialoog- of panelgesprekken, interculturele thema-avonden, politieke debatten, buurtinitiatieven of inspraakavonden. Vanuit mijn christelijke geloof ben ik geïnspireerd om onze wijk leefbaarder te maken. Daaraan mijn steentje bijdragen is mijn drive”.

Meer informatie: Facebook: /stadsdeelpastor Twitter: @stadsdeelpastor

No reviews yet.

Leave a Reply