Zondagmiddag 2 september 2012 is het feest in Amstelveen. De Stadshartkerk, een gemeente die zeven jaar geleden opnieuw van start is gegaan, zet een grote stap voorwaarts.

24 augustus 2012

Hoe welkom is de boodschapper die goed nieuws brengt – Jesaja 52,7

Zondagmiddag 2 september 2012 is het feest in Amstelveen. De Stadshartkerk, een gemeente die zeven jaar geleden opnieuw van start is gegaan, zet een grote stap voorwaarts. Een stap in geloof en hoop.

Vanaf 2010 zijn we aan de slag geweest om een visie te ontwikkelen: wie zijn we en wat willen we in Amstelveen? We hebben twee ‘gewaagde doelen’ geformuleerd.

1) we willen de komende jaren op meerdere plekken in Amstelveen actief zijn waarbij die plekken tegelijk herkenbaar blijven als één kerk. We proberen in enkele jaren een hele rits aan nieuwe plekken, groepen en activiteiten van de grond te krijgen, zodat we voor iedereen wel iets kunnen betekenen.

2) we willen groeien in het toepassen van het goede nieuws in ons eigen leven en in dat van anderen. Dat God van ons houdt, dat Jezus mens was zoals wij en dat Hij bezig is een nieuwe wereld te stichten is iets dat ieder mens moet weten. Weten is in de christelijke traditie een kwestie van hoofd maar meer nog van hart en handen. In de 21ste eeuw is dat hart boordevol indrukken en zijn de handen vaak ongelooflijk druk. Toch is het ook nu mogelijk om te veranderen: Gods goede nieuws de basis te laten zijn voor alles wie je bent en wat je doet. We willen dat nog veel meer ontdekken en uitdelen.

Drie werkers zullen op 2 september een zegen ontvangen voor een taak die de gemeente hen toevertrouwt. Lars Grijsen wordt voorganger van Stadshartkerk en Ewoud Holsappel wordt kerkplanter in Westwijk. Tim Vreugdenhil blijft predikant (50%) en krijgt als nieuwe opdracht om Lars en Ewoud te begeleiden bij hun taak en voorbereidingen te treffen voor kerkplanting in Buitenveldert. Hoe blij we ook zijn met onze nieuwe werkers, het doel is veel groter. Er zijn veel handen en voeten nodig om iets voor Amstelveen te betekenen. Kom ook en laat je inspireren.

Wat:               startdienst nieuwe fase Stadshartkerk

Waar:             Paaskerk, Augustinuspark 1, Amstelveen

Wanneer:       zondag 2 september 2012

Hoe laat:        vanaf 15.00 tot 16.15 uur, aansluitend feest (tot 18.00 uur)

Extra’s:          opvang voor kinderen tijdens de dienst

Klik hier voor een kaartje van de ligging van de Paaskerk.

No reviews yet.

Leave a Reply